Санаторій Любінь Великий Бальнеологічний курорт України
096 690 97 57 - адміністрація
098 498 63 89 - дерматовенеролог
067 256 26 27 - невропатолог
067 592 51 31 - фізіотерапевт
097 40 71 565 - кардіолог

Реабілітація дітей з ДЦП в санаторії Любінь Великий

Прикро, але термін «лікування» у співвідношенні до хвороби ДЦП не зовсім точний та правильний. Адже ураження головного та спинного мозку не виліковні. Однак батьки, які стикнулись з цим захворюванням знають, що вторичні прояви ДЦП більш-менш успішно піддаються реабілітації. Зважаючи на специфіку захворювання дитини, варто й вибирати хороший санаторій для ефективного відновлення.

Санаторне лікування ДЦП в дітей

лікування ДЦП у дітейСанаторій «Любінь Великий» - один із тих закладів, котрі щороку допомагають сотням дітей з ДЦП. Розташований в мальовничому дендропарку площею 16 гектарів. Тут добре розвинена власна інфраструктура (клуб-їдальня, церква, водогрязелікарня, лікувально-діагностичний корпус та житлові корпуси на 250 та 50 ліжкомісць, ЛФК, бібліотеки, котельні, парковка), є автономне господарство.

Найбільша цінність санаторію «Любінь Великий» - унікальна на всю Україну і навіть Європу сірководнева вода. Вона є основним лікувальним фактором санаторію та визнана кращою за хіміко-біологічними властивостями (мінералізація 2.0гр/дм куб, вміст сірководню 80 мг/дм куб).

Сюди на реабілітацію приїздять діти з наслідками родової травми, травм головного мозку в ранньому дитинстві, наслідками енцефалітів та менінгоенцефалітів, компенсованою гідроцефалією, дитячим церебральним паралічем в стадіях, які підлягають санаторному лікуванню, різноманітними розладами мови, всіма формами паранатальних цереброспінальних синдромів. Санаторій «Любінь Великий» приймає дітей з 4-х річного віку (з супроводжуючим).

Лікувальні процедури в санаторії «Любінь Великий»

Тут проводиться наступний перелік лікувальних заходів:

  • сірководневі ванни,
  • торф'яні-грязеві процедури,
  • підводний душ,
  • фізіотерапевтичні процедури (електро-, світло-, магніто -, МРТ, лазеро -, УВЧ,  СМТ, інгаляції, ароматерапія і т.д. ),
  • ручний масаж,
  • кінезитерапія (розробка суглобів методом пасивних та активних рухів),
  • консультація логопеда та рефлексотерапевта.

Тривалість реабілітаційного періоду складає 24 дні.